• Welcome to XOTIC PC Forums! If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need of a step by step to getting a 2.0 cam working on 9262

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need of a step by step to getting a 2.0 cam working on 9262

    Folks, no luck w/ tech support or any of the drivers...if any of you have the cam working on the 9262, if you get a chance, it'd be great if you could post a step-by-step on how you got it working!

    thanks,
    pat!
    Sager 9262 by XoticPC-17" WUXGA 1920x1200; Core 2 Quad Q6700, 8 MB Cache, 2.66; 4 GB RAM; 2x GeForce 8800mGTX SLi; Raid 5; 3-200 GB HD, 7200 RPM, 16 MB; Vista Ultimate; 2.0 cam; TV Tuner; Built in Creative Sound+X-Fi 7.1 Card; Painted/personalized!

  • #2
    Pat,

    Is that the same cam as on the 5793? What kind of problems are you having? Not opening at all, or just a black, blue or white screen?
    Akakios
    Sager 5793
    -Core 2 Duo 2.5ghz
    -GeForce 8800M GTX
    -4gig DDR2
    -UJ-220 Blu-Ray Super Multi DVD
    -200gig 7200RPM
    -TV Tuner w/ MCE Remote
    -Vista Ultimate 64 bit
    17" WUXGA 1920x1200

    Comment


    • #3
      Akakios, it's for the 9262...no matter how many times i uninstall/reinstall the BisonCam software, everytime time I hit FN-F10, it keeps asking me for the drivers again :shock: I'm thoroughly befuddled!!!

      thanks,
      pat!
      Sager 9262 by XoticPC-17" WUXGA 1920x1200; Core 2 Quad Q6700, 8 MB Cache, 2.66; 4 GB RAM; 2x GeForce 8800mGTX SLi; Raid 5; 3-200 GB HD, 7200 RPM, 16 MB; Vista Ultimate; 2.0 cam; TV Tuner; Built in Creative Sound+X-Fi 7.1 Card; Painted/personalized!

      Comment


      • #4
        Does it give you the option to direct the search for those specific drivers?

        Comment


        • #5
          Have you updated all your drivers? I couldn't use the Fn+10 key until updating the aero drivers.
          Sager NP5792

          Microsoft Windows Vista Premium 64-Bit
          17" WUXGA
          Intel Core 2 Duo T7700 2.4GHz
          4 GB DDR2 667 RAM
          1 GB Intel Robson Turbo Memory
          500 GB 7200RPM Seagate Momentus HD
          nVidia GeForce 8800M GTX 512MB GDDR3

          FORUM TROLL 4 LIFE
          http://teamamerimixwcg.blogspot.com/...online_05.html

          Comment


          • #6
            Mine did the same thing on my 5793. Where are you getting your drivers from? I tried the ones straight from Sager's site and it didn't fix the problem. I found the drivers on the Driver CD I got with my laptop and reinstalled those and all is well now.
            Akakios
            Sager 5793
            -Core 2 Duo 2.5ghz
            -GeForce 8800M GTX
            -4gig DDR2
            -UJ-220 Blu-Ray Super Multi DVD
            -200gig 7200RPM
            -TV Tuner w/ MCE Remote
            -Vista Ultimate 64 bit
            17" WUXGA 1920x1200

            Comment


            • #7
              wow, i didnt hv any trouble with mine. sorry to hear that. everyone has pretty much mentioned all that i would recommend trying. will keep looking into it.

              Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4mb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 2.0 webcam
              Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

              Comment


              • #8
                folks, i've done both the Sager site ones and the ones from the DVD...but I'm using only the BisonCam set up....

                gah...this is a wee bit frustrating but certainly not the end of the world....

                I'm just tired of 'uninstalling and reinstalling all this stuff....

                Should I avoid the Bison cam one and go w/ the Aero only??

                pat!
                Sager 9262 by XoticPC-17" WUXGA 1920x1200; Core 2 Quad Q6700, 8 MB Cache, 2.66; 4 GB RAM; 2x GeForce 8800mGTX SLi; Raid 5; 3-200 GB HD, 7200 RPM, 16 MB; Vista Ultimate; 2.0 cam; TV Tuner; Built in Creative Sound+X-Fi 7.1 Card; Painted/personalized!

                Comment


                • #9
                  heck, at this point i recken id try that too.lol. i still hv no clue on why ur system is giving u so much crap on this though. i simply installed the sager driver cd, and folowed on screen directions, fn/f10, then all was good...

                  Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4mb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 2.0 webcam
                  Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

                  Comment


                  • #10
                    wait a minute...bisoncam isnt for the 2.0. videoview is for the 2.0. bison is for the 1.3mpxl cam. im pretty sure on this...i think. lol

                    Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4mb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 2.0 webcam
                    Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

                    Comment


                    • #11
                      look into that and get bk with me ok. wanna help. laterz!

                      Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4mb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 2.0 webcam
                      Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

                      Comment


                      • #12
                        Does the Camera show up in your Device Manager.... probably under Imaging Devices... all drivers working properly?

                        After doing a search on this Pat, I remembered drivers have to be installed in order, some rely on the others. I wonder if maybe your drivers for the Bison were installed out of order which would make it unrecognizable. Does anyone have an opinion on that? I then searched that and found this comment....

                        ""Installing Bison Cam Drivers
                        It Does Not matter If You Have the drivers Or Not!!! If You Don't Install them ( All Drivers) In The Order That They Tells You On The Driver Disk That goes To the Laptop ( Sager... All Models, Clevo... All models...Hypersonic...(All Models) Pro Star... All Models You Wiill never get it to Work. There is A File That installs First Before The Cam Drivers Install. You Can Look All day For This File ( Good Luck) And Not Find it, It is A VGA Driver, Called (ALI M56030C) When this installs Then The Cam Drivers Install. Then Reboot When You do Get the camer To Work, It Works Great in Any messenger Service. Good Luck. You May have to get A Driver Instalation Disk Fom The MFG,

                        p/s: I Have gForce nvidia Video Cards In Both My Laptops So i'm sure That The People That Have ATI Video Cards Will Have a different VGA Driver""

                        If that's true, you might have to reinstall your drivers, in order.

                        I don't know if this is the same driver that you have or not, but try this link. I linked the last page, the page with the camera driver, but it is a 5 page article that has all of your drivers listed for the Clevo D900C series

                        http://driverscollection.com/?H=D900C&By=Clevo&dpage=5

                        And here's the link for Clevo's driver list if you don't have it already for your model. Doesn't look like that driver has been updated since last June! Old camera or what?

                        http://www.clevo.com.tw/en/e-services/Download.asp

                        Hope something there helps ya Pat. It sucks to spend the kind of money we (you!!) spend on our machines to have even just one thing not work! Even if it's not a major item!
                        Akakios
                        Sager 5793
                        -Core 2 Duo 2.5ghz
                        -GeForce 8800M GTX
                        -4gig DDR2
                        -UJ-220 Blu-Ray Super Multi DVD
                        -200gig 7200RPM
                        -TV Tuner w/ MCE Remote
                        -Vista Ultimate 64 bit
                        17" WUXGA 1920x1200

                        Comment


                        • #13
                          Just found this too... Bison Cam 2.0 drivers...... 4 sets of drivers for Bison Cam here, bottom right column

                          http://www.multicamserver.com/en/fea...html?start=121

                          # Bison WebCam driver
                          # BisonCam driver
                          # BisonCam, NB Pro driver
                          # BisonCam, USB2.0 driver
                          Akakios
                          Sager 5793
                          -Core 2 Duo 2.5ghz
                          -GeForce 8800M GTX
                          -4gig DDR2
                          -UJ-220 Blu-Ray Super Multi DVD
                          -200gig 7200RPM
                          -TV Tuner w/ MCE Remote
                          -Vista Ultimate 64 bit
                          17" WUXGA 1920x1200

                          Comment


                          • #14
                            All of you are AWESOME! I will be trying first to uninstall Bison and use other drivers to see if that works...if not, I'm going to try the 'install drivers in order' route!

                            I thank you all SO MUCH! Hopefully this will work, I'm going to try before the weekend starts to get this to work and I will post back here w/ my results!

                            later and thanks again,
                            pat!!!!
                            Sager 9262 by XoticPC-17" WUXGA 1920x1200; Core 2 Quad Q6700, 8 MB Cache, 2.66; 4 GB RAM; 2x GeForce 8800mGTX SLi; Raid 5; 3-200 GB HD, 7200 RPM, 16 MB; Vista Ultimate; 2.0 cam; TV Tuner; Built in Creative Sound+X-Fi 7.1 Card; Painted/personalized!

                            Comment


                            • #15
                              Well, I got it working!!! DO NOT ask me how :shock: It was an agonizing trial and error that involved CD based Bison Cams, a web download of the driver from sager and god only knows what else...i honestly wish i could be more thorough on how i got it working...but it is! Can't get the video capture to work now, but I think that's more me not knowing how!

                              anyhow, thanks to all who contributed their insights!

                              later,
                              pat!
                              Sager 9262 by XoticPC-17" WUXGA 1920x1200; Core 2 Quad Q6700, 8 MB Cache, 2.66; 4 GB RAM; 2x GeForce 8800mGTX SLi; Raid 5; 3-200 GB HD, 7200 RPM, 16 MB; Vista Ultimate; 2.0 cam; TV Tuner; Built in Creative Sound+X-Fi 7.1 Card; Painted/personalized!

                              Comment

                              Working...
                              X