• Welcome to XOTIC PC Forums! If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Missing Forceware drivers after restart or sleeping

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Missing Forceware drivers after restart or sleeping

    right this is my dilemma

    hmm im having problems again with my gfx drivers.

    everytime i install em and restart all is good. when i restart the comp again for the second time.. rivatuner says no forceware drivers detected. even though in the nvidia panel it says it is installed.

    i tried to run 3dmark 06 again and it says a .dll file is missing and crashes

    tried to run 3dmark vantage and says this program has stopped working visual C++ runtime error.

    hmm im not sure what is wrong.?

    after reinstalling drivers and restarting again all is well again. but as soon as i go into sleep mode or restart again forceware drivers dissappears.

    i try to start any application that requires the gfx and all i get is a d3d error. or some file is missing.

    ive used most of the new new signed and unsigned drivers.

    im running vista x64 with SP1...
    Sager NP 9262
    Q6700 (2.66GHz) - 4GB 800MHz RAM 1x Corsair Nova 128GB SSD -2x160GB Seagate 7200rpm SATA-II HDD -2x 8800M GTX SLI with modded vgabios running at 600/975/1500 - WUXGA+ -Win 7 Ultimate x64
    3dMark06-SM 2.0 Score 4920-HDR SM3.0 6301-CPU score 3850-Total 13200
    3dMark Vantage-GPU score 7256-Cpu Score 9461-Total P7715

    Ordered from xoticpc

  • #2
    is the version of 3dmark the free one u have?
    Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

    Comment


    • #3
      Originally posted by bargegod View Post
      is the version of 3dmark the free one u have?
      umm let just say its free
      Sager NP 9262
      Q6700 (2.66GHz) - 4GB 800MHz RAM 1x Corsair Nova 128GB SSD -2x160GB Seagate 7200rpm SATA-II HDD -2x 8800M GTX SLI with modded vgabios running at 600/975/1500 - WUXGA+ -Win 7 Ultimate x64
      3dMark06-SM 2.0 Score 4920-HDR SM3.0 6301-CPU score 3850-Total 13200
      3dMark Vantage-GPU score 7256-Cpu Score 9461-Total P7715

      Ordered from xoticpc

      Comment


      • #4
        mine is too. i cant bench with it anymore either. i reformatted my pc and im not sure but i think it limits the download to only one time. i think it remembers the ip addy, so if u hv to download it more than once on the same pc i dont think it will work. anybody else have this problem?
        Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

        Comment


        • #5
          Originally posted by bargegod View Post
          mine is too. i cant bench with it anymore either. i reformatted my pc and im not sure but i think it limits the download to only one time. i think it remembers the ip addy, so if u hv to download it more than once on the same pc i dont think it will work. anybody else have this problem?
          nah my problem has got nothing to do with 3dmark. i can make it work again if i reinstall it.. the problem stems from a driver issues or vista being a pain and not loading the drivers during start up.
          Sager NP 9262
          Q6700 (2.66GHz) - 4GB 800MHz RAM 1x Corsair Nova 128GB SSD -2x160GB Seagate 7200rpm SATA-II HDD -2x 8800M GTX SLI with modded vgabios running at 600/975/1500 - WUXGA+ -Win 7 Ultimate x64
          3dMark06-SM 2.0 Score 4920-HDR SM3.0 6301-CPU score 3850-Total 13200
          3dMark Vantage-GPU score 7256-Cpu Score 9461-Total P7715

          Ordered from xoticpc

          Comment


          • #6
            lol ok. kool. i have re-downloaded it 3 or 4 times and cant seem to get it to work though. looked for any and all traces of the old file and deleted it. keeps saying some crap about a missing .dll file or something...
            Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

            Comment


            • #7
              Originally posted by bargegod View Post
              lol ok. kool. i have re-downloaded it 3 or 4 times and cant seem to get it to work though. looked for any and all traces of the old file and deleted it. keeps saying some crap about a missing .dll file or something...
              yep it says the same thing too for me.. dx93d_28.dll missing.. but its there in windows/system32 folder. grrrr.. but when i reinstall it it works again..

              until such time that the comp goes into sleep or hibernate mode.. and farkks up grrr
              Sager NP 9262
              Q6700 (2.66GHz) - 4GB 800MHz RAM 1x Corsair Nova 128GB SSD -2x160GB Seagate 7200rpm SATA-II HDD -2x 8800M GTX SLI with modded vgabios running at 600/975/1500 - WUXGA+ -Win 7 Ultimate x64
              3dMark06-SM 2.0 Score 4920-HDR SM3.0 6301-CPU score 3850-Total 13200
              3dMark Vantage-GPU score 7256-Cpu Score 9461-Total P7715

              Ordered from xoticpc

              Comment


              • #8
                lol. i hear ya. bought re4 yesterday and installed it and wouldnt play. was missing files. had to go into the dvd files and install some directx stuff. works now. maybe i should try that with 3dmark also. hehehe laterz...
                Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

                Comment


                • #9
                  I have seen issues like this with a lot of software. I would usually find the solution for the specific software on its community support forums. I suggest checking that out.... they usually provide you with the missing files, which you download and place in the correct directory. I am not exactly sure what causes this to happen, but I am guessing it is an OS bug or poorly designed software. Anyhow, I hope you find what your looking for .
                  Sager NP5792

                  Microsoft Windows Vista Premium 64-Bit
                  17" WUXGA
                  Intel Core 2 Duo T7700 2.4GHz
                  4 GB DDR2 667 RAM
                  1 GB Intel Robson Turbo Memory
                  500 GB 7200RPM Seagate Momentus HD
                  nVidia GeForce 8800M GTX 512MB GDDR3

                  FORUM TROLL 4 LIFE
                  http://teamamerimixwcg.blogspot.com/...online_05.html

                  Comment


                  • #10
                    yeah i agree. i really do think its an OS issue. maybe some of them arent designed to run on a 64bit system...i dunno. but occasionally you do find patches for games that resolve those issues. i remember after i got this notebook and installed command and conquer 3 it would not let me play it on this notebook till i installed the patch. worked ever since. cant get c and c zero hour to work at all though. this bites, cause i loved playing it especially with all the mods i did to the INI files. lol would love to get it to work though...laterz
                    Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

                    Comment


                    • #11
                      ...and yeah i too have been tempted to place my 9262 on the spare pillow next to me also. hahahaha
                      Sager np9262: 17" 1920x1200wuxga, E6850 Core2duo 3.0ghz 1.3ghz fsb 4mb L2 cache, 4Gb 800mhz ram, 1x nvidia geforce 8800mgtx 512mb gpu, 3x100gb hdd 7200rpm, Raid 0, vista ultimate x64 os, tv tuner, x-fi 7.1 sound card, triple fan cooler, 3Dmark06 9745

                      Comment

                      Working...
                      X